Diverse publicaties

Vastleggen in volledig scherm 9-4-2016 110633

Voor De Regenboog Groep bedacht ik de serie STERKE VERHALEN, waarin ik 40 bijzondere Amsterdammers interviewde, van vrijwilligers en oud-directeuren tot daklozen en sponsoren. Foto’s: Tim Mooij-Knip. De volledige serie vind je op: www.deregenboog.org/40verhalen


Vier keer per jaar schrijf ik Meeleven:  het magazine van De Regenboog Groep voor belangstellenden en donateurs. Ik denk mee over de thema’s en onderwerpen, doe research en schrijf de interviews en verhalen.

Vastleggen in volledig scherm 3-6-2016 113031


Leidraad is het alumni-magazine van de Universiteit Leiden. Elke editie portretteer ik drie alumni.


 


Dit boek (zie hierboven) schreef ik in opdracht van Stichting Mainline. Het is bedoeld voor hulpverleners en professionals, werkend met druggebruikers die naast druggebruik kampen met een psychiatrische stoornis. Verschillende hulpverleners en veldwerkers vertellen, elk vanuit hun eigen ervaring en werkgebied, hoe je een vertrouwensband opbouwt en hoe je je eigen grenzen bewaakt. Ook de gebruikers zelfs komen aan het woord. Daarnaast worden een aantal populaire methodieken binnen de psyhiatrie en verslavingszorg beschreven, waaronder de Theorie van Presentie, Motiverende Gespreksvoering en Socratisch Motiveren.

Stichting Mainline, 2010