Over Nicolline

Kamer 11

Ik ben geboren in een hotel aan zee. Om precies te zijn in kamer 11. Het hotel stond op een hoog duin in Noordwijk. Midden op de boulevard. Ik herinner me een messcherpe horizon en een eetzaal vol gasten. Het hotel maakte me nieuwsgierig. Misschien ben ik daarom wel gaan schrijven. Elke gast had zijn eigen verhaal.

 

Hotel Hoogduyn, Noordwijk

Studie

Goed schrijven leerde ik aan de universiteit van Leiden, waar ik geschiedenis studeerde. Vrijwel direct na mijn studie ben ik gaan freelancen als tekstschrijver. De interesse voor geschiedenis is gebleven. Het doen van historisch onderzoek? Count me in!

Het Zweetkamertje, Universiteit Leiden

Ervaring

In de afgelopen 20 jaar heb ik geschreven voor Cosmopolitan, VROUW, Reizen Magazine, de Kampioen en vele andere publieksbladen. Tegenwoordig ligt de focus op maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven, zoals SOA Aids Nederland en De Regenboog Groep.

Inzetbaar

Ik ben in te huren voor eindredactie, het schrijven van persberichten, pay-offs, reclameteksten, nieuwsbrieven, interviews, achtergrondverhalen en jaarverslagen.

Sterke kanten

Ik schrijf losjes, denk altijd vanuit de doelgroep en weet elke boodschap kraakhelder aan de man te brengen. De laatste tijd doe ik veel interviews, waarbij ik mensen portretteer zoals ze zijn. Ik kijk, noteer en luister ook naar wat er niet gezegd wordt.

Een selectie van 40 portretten in opdracht van De Regenboog Groep

 

Contact? Altijd leuk!

nvdspek@ziggo.nl