Over Nicolline

Kort en goed

Na mijn studie geschiedenis begon ik als freelance journalist bij grote publieksbladen, waaronder Cosmopolitan en ReizenMagazine. Ik mocht voor beide bladen de hele wereld over reizen. Tegenwoordig ligt het zwaartepunt van mijn werk bij non-profitorganisaties, zoals De Regenboog Groep en het Humanistisch Verbond. De onderwerpen waarover ik schrijf zijn relevant voor de tijd waarin we leven. In eigen beheer geef ik boeken uit en maak ik podcasts. 

Ik schrijf snel en ready to publish

Hoe ik werk

Ik ben van de korte lijnen. Heb je tijd? Vaak wel. Ik vraag aan mijn opdrachtgevers wie de lezer is en wat de boodschap. Uiteraard lees ik me in en dan volgen er een of meerdere interviews. Binnen 24 uur heb ik over het algemeen de concepttekst klaar. Ik schrijf snel en ready to publish. Ook ben ik sterk in het enthousiasmeren van mensen. Het lukt me altijd wel om iemand te spreken te krijgen, van een dakloze in Amsterdam tot een politicus in Den Haag.

 

Portretten

Ik schilder graag. Als kind tekende ik al. Met potlood of bic pen. Schetsje hier, doodle daar. Pas later kwam de verf. Als autodidact heeft mijn stijl zich in de loop der jaren ontwikkeld van een wilde toets in acryl naar meer verfijning in olieverf. Op mijn website vind je een aantal van mijn portretten. Klik hier om ze te zien.

 

1965 – geboren in een hotel in Noordwijk.

1990 –  studie geschiedenis afgerond aan de universiteit Leiden.

1990-heden – gaan freelancen als schrijver.

2002 – moeder geworden van Jochem.

2019 – mijn eerste boek komt uit: Dolle Dinsdag.

2021mijn tweede boek verschijnt: Panorama, het verhaal van een Noordwijks familiehotel.

2021 – cursus podcast maken afgerond van de Nederlandse vereniging van journalisten (NVJ).

 

Opnames EENVANDAAG, Willem-Jan Bloem (reporter) en Freek Herberts (cameraman), zomer 2019. Ik vertel over mijn debuut DOLLE DINSDAG.

Contact? Altijd leuk!

nvdspek@ziggo.nl