Over Nicolline

Kort en goed

Het zwaartepunt van mijn werk ligt bij non-profitorganisaties, zoals De Regenboog Groep en het Humanistisch Verbond. De onderwerpen waarover ik schrijf zijn relevant voor de tijd waarin we leven. In eigen beheer geef ik boeken uit en maak ik podcasts. 

Hoe ik werk

Ik ben van de korte lijnen. Heb je tijd? Vaak wel. Ik vraag naar de doelgroep, lees me in en dan volgen er een of meerdere interviews. Binnen 24 uur heb ik over het algemeen de concepttekst klaar.

Tijdlijn

1965 – Mijn wieg staat in een hotel in Noordwijk. Ik groei er op en schrijf later een boek over het hotel van mijn jeugd.
1990 –  Wie afstudeert in Leiden mag zijn naam bijschrijven in het Zweetkamertje op het Rapenburg. De mijne komt er te staan in 1990, na een studie geschiedenis. Een paar jaar later begin ik als freelance journalist.
2002 In New York interview ik Jennifer Lopez voor Cosmpolitan. In hetzelfde jaar word ik moeder van Jochem.
2015 – Dit jaar maak ik een record aantal reizen voor Reizen Magazine van de ANWB. Ik vlieg onder andere naar Ierland, Jamaica, Liverpool.
2016 Samen met fotograaf Sander Boer win ik de Tourism Ireland Press Award voor het verhaal Op de rand van Europa
2019 – Mijn eerste roman komt uit: Dolle Dinsdag. Ik mag er bij EenVandaag uitgebreid over vertellen in een reportage. Ook ben ik te gast bij Radio 1.
2021 Mijn eerste podcast verschijnt. Ik vind alles leuk aan het medium: van het schrijven van het scenario tot het vinden van de juiste geluidseffecten en de uiteindelijke montage.
2023 – Voor de Vrouwenbond Katwijk geef ik een lezing over mijn boek Panorama, het verhaal van een Noordwijks familiehotel.

Als ik niet schrijf

Dan schilder ik graag portretten. Of loop ik door het bos, podcastje op.

 

Contact? Altijd leuk!

nvdspek@ziggo.nl