Wandelen met Maarten

 

Terwijl Gijs Groenteman de kookwekker zet loop ik het strand op. Goedemorgen Marcel. Goedemorgen Gijs. Eerst reclame. Er worden matrassen aangeprezen, herensokken en onderbroeken. Man, heb jij ook zo beroerd geslapen? Daarna volg ik mijn pad, vaak hardop lachend. Weer een Dag, luister deze podcast, lieve mensen!
Dan, halverwege Katwijk schakel ik over op de podcast van BNR-radio van Arend-Jan Boekestijn en Rob van Wijk. Ze bespreken de oorlog in Oekraïne en hoe hard de zon ook schijnt, ik zak steeds dieper weg in het zand. De heren waarschuwen voor onbezonnen retoriek. En het erge is, ze hebben altijd gelijk. Rusland heeft een kernbom bijvoorbeeld en dat zeggen ze zo’n stuk of tien keer per uitzending. Van Wijk: Ja Arend Jan, de mensen vinden ons negatief, maar het is wel zo. Rusland heeft een kernbom. En ik ben geen Chamberlain, ik wil ook dat Oekraïne wint, maar je moet niet onnodig escaleren, wat die Amerikanen doen, want Rusland heeft wel… JAAAAAAAAAAAA… een kernbom.
Op de terugweg, altijd wind tegen, is daar Maarten van Rossem. Podcast nummer 3 van de dag, die ik wandelend beluister: he, daar is mijn kleinkind, ja, die logeert hier. Hij zal wel denken: wat heeft opa nou voor rare koptelefoon op zijn hoofd. Maar waar waren we gebleven? O ja, de stijgende energieprijzen. Al die paniek. Dat is helemaal niet nodig, mensen.

Gelukkig is er morgen weer een dag.